TESTIRAMO 001: Aplikacija Dars Promet+

TESTIRAMO 001: Aplikacija Dars Promet+

Na prvem testu aplikacij tokrat gledamo v drobovje zanimive aplikacije Dars Promet+. S čim nas je prepričala, kaj bi ji dodali in kaj popravili? Poglejte več v nadaljevanje:

DarsPromet+

Aplikacijo lahko enostavno najdete v Google Play ali AppStore tržnicah, z nekaj kliki je na vašem pametnem telefonu in pripravljeno na uporabo. Kje so na naših cestah zastoji? Koliko časa boste čakali na mejnih prehodih? Vse to in še več prinaša ta aplikacija.

Pa poglejmo…

Nekaj besed o aplikaciji

Aplikacija prinaša veliko, ampak res veliko uporabnih informacij vsem, ki ste na slovenskih cestah. Zbirno prinaša prometne informacije, potovalne čase in dogodke na (avto)cestah. Prav tako so na enem mestu zbrani podatki o stanju na mejnih prehodih, pogledate lahko vse kamere, ki so sicer dostopne tudi prek Prometno-informacijskega centra (oz. spletne strani promet.si), prav tako pa lahko pogledate tudi vremensko napoved in napoved gneče na cestah.

Uporabniška izkušnja

Premikanje po menijih je sila enostavno, morda je v nekaterih korakih ob vsej količini informacij in podmenijev tudi malo oteženo, sicer pa dovolj pregledno. Če si boste nastavili priljubljene točke v aplikaciji (npr. pogled kamere na Obrežju) in v menijskem okencu kliknili na “Počisti moje poti”, ne bodite presenečeni, če boste ostali brez vseh priljubljenih mest. Morda bi tu, brez dokončno potrditvijo brisanja, svetovali še eno pop-up okno za res dokončno potrditev.

Kamere in zemljevid

Izpis zemljevida in kamer je preprost in lepo berljiv, na trenutek celo preveč “glomazen”, osveževanje slike s kamere je intuitivno in zanimivo izpeljano s potegom prsta od zgoraj navzdol (kot smo to vajeni pri drugih aplikacijah in osveževanju vsebin), na zemljevidih lahko vklapljate in izklapljate obvestila, ki se vam naj zapišejo na karto, povečevanje in zmanjševanje velikosti zemljevida pa je hitro in lepo izpeljano.

Brez logike?!

Zakaj neki ima lahko tako dobro izpeljana aplikacija na domačem naslovu (Android) naslov Dars Traffic+? Če je aplikacija namenjena tujem trgu (tujcem, ki prečkajo Slovenije po eni ali drugi osi), zakaj potem ob zagonu aplikacije ni možne izbire jezika. Oziroma obratno, če je aplikacije v slovenskem jeziku, zakaj potem naslov na domačem zaslonu ni preprosto DarsPromet+, kot je ime izpisano vsepovsod drugod?

Besede za konec

Na račun nekaj preveč stisnjene vsebine na enem oknu, nelogičnega poimenovanja aplikacije na naslovnici operacijskega sistema in preveč enostavnega izbrisa vnaprej shranjenih priljubljenih mest nižamo oceno na 4.3. Sicer pa super aplikacija, lepo zastavljena, hitro delujoča in sila uporabna.

OCENA: 4.3/5