5 skritih funkcij v Instagramu (TRIKI)

5 skritih funkcij v Instagramu (TRIKI)

Instagram postaja (zdaj pa res že) zelo priljubljena, predvsem pa večkrat dnevno uporabljena aplikacija. In med drugim skriva tudi nekaj zanimivih trikov. V nadaljevanju predstavljamo 5 manj znanih, skritih, a še kako uporabnih funkcij v Instagramu.

 1. Hitra objava predfotografiranih posnetkov

  Velika večina uporabnikov Instagrama fotografije v objavo nalaga pred sredinskega gumba + v spodnjem delu aplikacije. Ob kliku na plus se vam odpre okno za izbiro fotografij in dodajanje filtrov. A obstaja še hitrejši način dodajanja fotografij. Če gumb + pridržite za sekundo ali dve, se vam bo odprlo okence “Recent” in v drsniku zadnje narejene fotografije, ki jih lahko sedaj objavite še hitreje.

 2. Povečevalna lupa ob ogledu fotografije

  Ko ste enkrat odprli željeno fotografijo, jo lahko z gibom dveh prstov tudi enostavno povečate (“zoom in” efekt). Poizkusite s palcem in kazalcem povečati fotografijo, ki bo “zbežala” iz znanih okvirjev ter se bo tako povečala, na fotografiji pa boste lahko opazili več podrobnosti.

 3. Enostaven preklop med računi

  To, da Instagram omogoča upravljanje več uporabniških računov hkrati, zdaj že ni več novost. Je pa novost ta, da se vam z daljšim stiskom profilne fotografije desno spodaj dvigne okno, kjer vam na izbiro ponudi možnost preklopa med različnimi računi hitro, enostavno in še kako učinkovito. Zelo dobra bližnjica za vse, ki upravljate z večimi računi.

 4. Hitro všečkanje fotografij

  S seznama odprtih fotografij lahko izbrano sliko zelo hitro všečkate, komentirate ali jo pošljete naprej prijateljicam in prijateljem. Kaj moram narediti? Izbrano fotografijo v seznamu fotografij stisnite za sekundo ali dve in se vam bo fotografija prikazala v novem okvirju, s spodnjimi ikonami in bližnjicami. Tako:

 5. Daljši stisk na lupo preskoči okno “Razišči”

  Še ena uporabna bližnjica pa prihaja iz “spodnjega dela” aplikacije. Ob daljšem stisku na lupo (Iskalnik) se vam bo avtomatsko odprlo okno za vpis željenih iskalnih pojmov, ne pa tudi okno “Razišči”, kjer so predstavljene vsebine, ki jih je glede na vaša zanimanja in prejšnje obiske izbral algoritem.