Kako namestiti Google Play na Xiaomi naprave

Kako namestiti Google Play na Xiaomi naprave

Xiaomi telefoni si vztrajno utirajo pot v Evropo in so vse bolj priljubljeni tudi pri nas. Če Xiaomi telefon naročimo s Kitajske, se v večini primerov zgodi, da nimajo prednameščenih Googlovih aplikacij. To pomeni, da Googlove storitve na telefonu ne delujejo, zato tudi ni dovolj, da samo namestimo Google Play trgovino, ampak potrebujemo tudi servise, ki delujejo v ozadju.

Google Installer

Zaradi programa Google Installer je namestitev potrebnih aplikacij za delovanje precej bolj enostavna, kot se zdi. V primeru da imate na telefonu še MIUI 8, vam priporočam, da najprej posodobite vaš mobilni telefon in namestite MIUI 9. Od tu naprej sledite navodilom.

Navodila za namestitev Google Apps

Najprej potrebujemo APK datoteko Google Installer-ja V2. Datoteko shranite na telefon.

 

S programom Explorer poiščemo datoteko Google Installer in jo odpremo. Sistem nas opozori, da želimo namestiti neznano aplikacijo, kar moramo najprej omogočiti v nastavitvah. Sledite gumbom označenim na spodnji sliki:

 

Po namestitvi aplikacije jo odpremo in pritisnemo velik gumb “Install”. Za vseh 6 aplikacij, ki jih program namesti moramo še enkrat dodatno pritisniti “Install”. Ko so vse aplikacije nameščene se pojavi gumb Google play. Tega pritisnemo in odpre se nam obrazec za prijavo z Google računom.

 

Po prijavi se odpre Google Play trgovina, katero lahko uporabljamo, kot na vseh drugih napravah. V primeru težav poskusite ponovno zagnati napravo.