Aprila in maja bodo Slovenci na spletu iskali… Kosilnice!

Aprila in maja bodo Slovenci na spletu iskali… Kosilnice!

Kot napovedujejo na spletnem mestu ceneje.si, bodo aprila in maja beležili povečanje povpraševanja o kosilnicah tudi do 300 %!

Opazen porast povpraševanja že v predsezoni

Podatki temeljijo na več kot 25.000 povpraševanjih in so zanesljiv pokazatelj nakupnega vedenja potrošnikov. Letos je med kupci najbolj priljubljena znamka Alpina, v povprečju so pripravljeni odšteti okoli 600 €, po novo kosilnico pa se jim najbolj splača aprila in maja, ko so cene najnižje. Vedno več potrošnikov najprej preveri ponudbo kosilnic na spletu, saj smo že v predsezoni zabeležili kar 50-odstotno povečanje spletnih iskanj kosilnic,” dodajajo v obvestilu.

Vrh v aprilu in maju

Kot še dodajajo, “začne povpraševanje po kosilnicah strmo naraščati konec februarja ter doseže vrh aprila in maja, ko je do 2-krat višje od letnega povprečja, medtem ko je najmanj zanimanja kupcev novembra in decembra. Letos smo že v predsezoni zabeležili 50-odstotno povečanje spletnih iskanj kosilnic v primerjavi z istim obdobjem lani, zato v vrhu sezone pričakujemo še večji porast − tudi do 300 odstotkov!

Pred nakupom kosilnice na svetovni splet

Sodobni potrošniki nakupujejo preudarno, zato pred nakupom vse pogosteje raziskujejo ponudbo kosilnic na spletu, ne glede na to, ali nakup nato zaključijo v spletni ali fizični trgovini