Na iOS naprave je prišla nova osvežitev – iOS 10.3

Na iOS naprave je prišla nova osvežitev – iOS 10.3

Apple je v ponedeljek, 27. marca predstavil osveženo verzijo njihovega pogajalnega sistema za pametne mobilnike in tablice. Operacijski sistem iOS je dobil verzijo 10.3.

In kaj je novega?

Find my iPhone

Največje posodobitve sta bila deležni govorna pomočnica Siri in aplikacija Find my iPhone. V slednji so tako omogočili ogled zadnje znane lokacije vašega AirPoda, ob tem pa vam za lažjo najdenost naprave ob njeni prepoznavi zdaj zaigra tudi zvok.

Siri

Glasovna pomočnica Siri je zdaj dobila podporo tudi pri plačevanju in preverjanju plačanih računov. Podporo so vgradili tudi za pomoč pri turističnih aplikacijah, pri avtomobilskih opravilih pa bo slišala vaše ukaze o preverjanju ravni goriva v avtomobilu, stanju odprto-zaprtih vrat, slišala bo na ukaz o prižigu ali ugašanju luči, prav tako pa bo lahko pritisnila na hupo. Ob tem bo slišala tudi na ukaze o rezultatih cricketa ter statistiki za indijsko Premier League v kriketu, prav tako pa bo slišala tudi na ukaze o mednarodnem kriketiranju.

CarPlay

Sistem CarPlay so zdaj dopolnili s statusno vrstico za lažji dostop do zadnje uporabljenih aplikacij, zaslon v aplikaciji Apple Musci Now Playing ponudi možnost premikanja NAPREJ – NAZAJ po zadnje igranih skladbah, prav tako pa v Apple Music sistemu izpiše dnevno sestavljene sezname skladb in glasbenih kategorij.

Pa ostalo?

Zdaj lahko vaše iTunes filme posodite in pogledate na vseh napravah. Apple ID nastavitve so dopolnili z novimi informacijami, v 3D prikazu v aplikaciji Maps je zdaj na voljo urni pregled vremena. V koledarju so zdaj izbrišete neželjene dogodke in jih prijavite kot nezaželjene, dve posodobitvi je dobila aplikacija Podcast, v zemljevidu pa so popravili nekaj hroščev pri prikazovanju trenutne lokacije.