PRVI VTIS: Športna kamera XPLORE XP1090

PRVI VTIS: Športna kamera XPLORE XP1090

Tokrat v prvem vtisu na hitro predstavljamo športno kamero XPLORE XP 1090. Kako deluje na prvi otip? Kakšna je kvaliteta fotografij ali videposnetkov?

XPLORE 1090 4k

Uradni naziv te športne kamere je Xplore Xcam Full HD XP1090 4K. Kamera za cent manj kot 100 evrov ponuja dobre izdelke v svetlobno primernih pogojih, v temi malo šepa, v plus točke pa ji gre gotovo polna škatla različnih dodatkov, s katerimi lahko dosežete zanimive kadre. Fotografske in tiste v gibajočih slikah.

Fotoresolucija XP1090

Kamera postreže s polno resolucijo fotografije dimenzij 4608 x 2592 pikslov, ki pa ji s tehničnega vidika primankuje malo kontrasta. A nič zato, rešite lahko tudi v postprodukciji.

DATOTEKA: xp-1090-original-fotografija.jpg (povezava na tinyupload.com)

Podrobnejši test kamere v primerjavi s podobnimi kamerami na trgu (in GoProjevo Hero kamero druge generacije) bomo objavili v naslednjih tednih. Zaenkrat lahko rečemo le: 99,99 evrov za športno kamero? Ja. In ne. GoPro je še vedno zakon.

Uradni opis kamere:

Xplore Xcam Full HD odlikuje 4K, Full HD snemanje z 170 stopinjskim kotom. Kamera ima vgrajen WiFi, ki omogoča nadzor funkcij in nastavitev kamere kar preko vašega pametnega telefona preko aplikacije ki je na voljo za Android in Apple aparate. Kamera ima vgrajen pregleden zaslon. Ob nakupu kamere prejmete veliko dodatkov za pritrditev kamere na različne površine.

Xplore Xcam Full HD odlikuje 4K, Full HD snemanje z 170 stopinjskim kotom. Kamera ima vgrajen WiFi, ki omogoča nadzor funkcij in nastavitev kamere kar preko vašega pametnega telefona preko aplikacije ki je na voljo za Android in Apple aparate. Kamera ima vgrajen pregleden zaslon.

Ob nakupu kamere prejmete veliko dodatkov za pritrditev kamere na različne površine. Digitalna kamera Xplore Xcam Full HD XP1090 ponuja 12 megapixel CMOS senzor in 175° širokokotno (fisheye) lečo ter snema Full HD video v resoluciji 1080p (1920×1080p) in naredi 60 slik na sekundo. V resoluciji 720p pa 120 slik na sekundo. 4K format izjemne kvalitete pa 15 slik na sekundo. Prav tako ponuja LCD zaslon velikosti 2,0”.

V paketu pa prejmete tudi vodoodporno ohišje, univerzalni nosilec, polnilec, USB kabel, 2× ravna nalepka, in veliko različnih nosilcev, za na čelado, kolo, avto.

Kamera uporablja SD/SDHC micro spominske kartice do 32GB, napaja jo LioN baterija, prav tako ponuja HDMI, USB, mikrofon. Upravljanje kamere preko pametnega telefona z brezplačno aplikacijo ki jo najdete v trgovini Google Play in iStore (Apple).