PRVI VTIS: Lenovo Yoga 720

PRVI VTIS: Lenovo Yoga 720

Lenovo že nekaj časa ustvarja serijo Yoga, v kateri se znajdejo neke vrste posebneži. Yoga 720 definitivno to je, saj gre za nekakšen hibrid med prenosnikom in tablico. Tipkovnice ne gre odstraniti, kot smo vajeni pri drugih hibridih, ampak jo obrnemo na drugo stran ekrana.

Občutek dobre izdelave z možnimi popravki

Ko sem prvič odprl Yogo 720 sem takoj opazil, da je naprava izdelana iz kvalitetnih materialno, saj se prenosnik ob odpiranju ne zvija in je trden, tako da ga lahko brez skrbi tudi močneje primemo. Sprašujem se le, koliko časa nosila za ekran ostanejo tako trdna, kot so. Nekaj težav imam z odpiranjem prenosnika, saj ni veliko prostora, kjer bi lahko zgrabil ekran in ga lepo dvignil, kakšna reža v ta namen bi zato še kako prav prišla. Zanimivost, ki sem jo takoj opazil je tudi čitalec prstnih odtisov, ki ni tisti klasičen – nadležen, po katerem drsamo ampak je tak, kot smo ga vajeni z mobilnih naprav, kjer prst prislonimo in ga odčita v trenutku.

Uporabnost na nivoju

Na Yogi je naložen operacijski sistem Windows 10, “pod pokrovom” pa se skriva Intel i7-7500 in 16GB delovnega pomnilnika, tako da z delovanjem ne bi smel razočarati.

Več v testu, ki pride zelo kmalu.