Komu se splača slediti na Instagramu 001 – Športni fotografi agencije GettyImages

Komu se splača slediti na Instagramu 001 – Športni fotografi agencije GettyImages

Družbeno omrežje Instagram je pravo mravljišče tudi odličnih fotografov in fotografinj. Včasih si je treba vzeti le malo več časa in pobrskati po zanimivih profilih. Tokrat začenjamo s serijo zapisov, ki smo jih poimenovali “Koga se splača slediti na Instagramu”.

Kot se za pretežno fotografsko družbeno spletišče spodobi, začenjamo s fotografi. In to s športnimi fotografi znane fotografske agencije GettyImages, med katerimi je tudi fotografinja iz Slovenije.

001 – Športni fotografi agencije GettyImages

 1. @majahitij

  Maja Hitij je nekdanja fotografinja časnika Delo, ki jo je pot zanesla v Nemčijo. Tam za GettyImages danes pokriva dnevne dogodke, zelo je aktivna na nogometnih tekmah in po njenih fotografijah se jo zagotovo splača slediti. Priporočamo!


 2. @vladimirrys

  Vladimir Rys je možakar, ki v svetu športne fotografije postavlja nove in predvsem zelo visoke standarde. Rys je paradni fotoaparat Gettya na dirkah Formule 1, njegove fotografije z dirk so nekaj navdihujočega. Njegove fotografije najdejo pot tudi do dirkaških ekip, velikokrat jih uporabijo tako v objavah na družbenih omrežjih, kot tudi v številni motošport revijah. Model je car!


 3. @rheathcote

  Richard Heathcote v Angliji “pokriva” angleško prvoligaško nogometno sceno, tekme Premier League, domač pa je tudi v tenisu, golfu in boksu. Zanimiv vpogled v angleško športno fotografijo.


 4.  @Adampretty

  Avstralec Adam Pretty ustvarja odlične teniške fotografije, je mojster plavalne in podvodne fotografije, spozna se na fotografije smučarskih skokov in biatlona. Enostavno, vredno mu je slediti!


 5. @matthias.hangst

  Nemec Matthias Hangst je doma v zimskih športih, nordijsko smučanje mu gre zelo od rok.


 6. @albello55

  AlBello je starosta športne fotografije. Američan obvlada boks, baseball, hokej, tenis,… Ni da ni!


 7. @schulzelukas.photo

  Lukas Schulze je nemški športni fotograf, ki v svojih fotografijah na Instagramu večkrat pokaže tudi ozadje. Ozadje dogodka, ozadje nastanka posamezne fotografije. Športna in reportažna fotografija po potrebi, to mu gre najbolje od rok.


 8. @michaelregan

  Kot zadnjega v sledenje priporočamo še enega nogometnega fotografa. Če vas zanima, kako za najboljšo fotografijo postaviti ti. remote fotoaparate, potem je Michael Regan pravi naslov. Mojster ti. oddaljene fotografije, ki pa jim sledijo tudi “navadne” fotografije. Priporočamo stisk na gumb Follow.