6 enostavnih trikov za hitrejše delovanje vašega mobilnega telefona

6 enostavnih trikov za hitrejše delovanje vašega mobilnega telefona

Verjetno ste se tudi vi že kdaj vprašali, kako pohitrite delovanje mobilnega telefona. Predstavljamo 6 enostavnih trikov za hitrejše delovanje vaše pametne naprave.

 1. Izbrišite aplikacije in igre, ki jih ne uporabljate
  Najhitrejši in najbolj enostaven način, kako lahko hitro pridobite nekaj prostora na vašem mobilnem telefonu je ta, da izbrišete aplikacije in igre, ki jih že dolgo niste uporabljali. V nastavitvah vašega telefona preverite, koliko prostora zavzame posamezna aplikacija in za tiste, za katere mislite, da jih ne potrebujete, enostavno uporabite spomladansko čiščenje – odstranitev aplikacije.
 2. Premaknite fotografije, videozapise na računalnik
  Če že dalj časa uporabljate mobilni telefon, potem imate po vsej verjetnosti na njem že kar veliko fotografij in videozapisov, ki lahko zavzamejo kar veliko prostora v napravi. Najboljša rešitev bo, da telefon priklopite na računalnik, datoteke prenesete izven telefona v novo mapo na računalniku, ki jo lahko potem še enkrat varnostno podvojite.
 3. Uporabite “oblak”
  V spletu obstaja kup različnih servisov, na katere lahko zasidrate objavljene fotografije in videozapise ter tako sprostite prostora na mobilniku. Če nimate težav s premikanjem stvari v oblak, je primeren servis za takšne stvari Google Photos. Lahko pa uporabite tudi Applov iCloud, Microsoftov OneDrive, Amazonov Photos in servis Dropbox.
 4. Počistite predpomnilnik (cache)
  Če je vaš mobilni telefon svoje dni deloval kot namazan, zdaj pa je počasen in okoren, potem bi lahko bila prava rešitev tudi v čiščenju predpomnilnika (cache memory). Na Androidu se dobro obnese aplikacija All In One Toolbox Cleaner, na jabolčnih napravah je podobna aplikacija Phone Cleaner.
 5. Uporabite / kupite /… MicroSD kartico
  Odlična, enostavna in skrajno cenovno ugodna rešitev – če vaš mobilni seveda ima režo zanjo – je nakup MicroSD kartice. Danes v trgovinah s tehničnim blagom dobite hitre in zmogljive MicroSD kartice že za okoli 20-30 evrov (npr. 32GB kartica z 90mb/s hitrostjo branja), na katero lahko premaknete gore in gore fotografije ter videozapisov. Rešitev brez konkurence.
 6. Vsake toliko obnovite telefon
  Povrnitev telefona na tovarniške nastavitve pa je zadnja rešitev in takšna, rešitev bolj kot ne v skrajni sili. Telefon boste vrnili v stanje ob nakupu, a nikar ne pozabite, da s tem izbrišite vse kar imate na njem. SMS sporočila, fotografije, kontakte, glasbo, aplikacije in ostale pomembne podatke. Če se boste podali v to avanturo, pred zadnjim klikom za povrnitev na tovarniške nastavitve predlagamo varnostno kopijo vašega telefona in podatkov na njem.