Sony naznanja prihod nadvse pričakovanega modela BRAVIA® A1 OLED 4K HDR TV

Sony naznanja prihod nadvse pričakovanega modela BRAVIA® A1 OLED 4K HDR TV

Sony napoveduje prihod serije BRAVIA A1 OLED 4K HDR TV v Evropo; nekateri modeli so v določenih državah že na voljo za prednaročilo. Serija BRAVIA A1 OLED ponuja povsem novo vizualno izkušnjo s kombinacijo vrhunske kakovosti slike OLED, ki jo podpira Sonyjev 4K HDR procesor X1 Extreme™, prvim zvočnim sistemom Acoustic Surface™ in edinstveno obliko. Zahvaljujoč tehnologiji OLED z več kot 8 milijoni samostojno osvetljenih slikovnih pik, serija A1 prinaša znatno obogateno vizualno izkušnjo z izjemno črno avtentično barvo, nezamegljeno sliko in širokim kotom gledanja. Procesor X1 Extreme natančno nadzoruje ogromno število slikovnih pik in razširja sposobnost tehnologije OLED pri podajanju odlične slike 4K HDR.

Sony je že leta 2007 kot prvi na trgu predstavil televizor OLED z modelom XEL-1, ki se je ponašal z 11-palčnim zaslonom, za tisti čas izjemnim dosežkom med televizorji. Od tedaj Sony nadaljuje s razvojem priznanih in večkrat nagrajenih izdelkov OLED za profesionalno predvajanje in video produkcijo. To dokazuje tudi široka raba na področju montaže, dnevnih poročil, izdelovanja grafik, posebnih učinkov, kot tudi kinematografska predvajanja in produkcija. Sony Professional OLED Master Monitors so osvojili nagrado Scientific and Engineering Academy Award® kot tudi nagrado Technical Emmy Award for Outstanding Innovation in Engineering Development.

»Vse od prve predstavitve BRAVIA A1 OLED na CES-u januarja letos smo prejeli številne spodbudne in navdušujoče povratne informacije, ki hvalijo inovativno kombinacijo vodilne kakovosti slike z izjemno zvočno tehnologijo Acoustic Surface,« pove Motoi Kawamura, vodja marketinga za segment televizij in produktnega načrtovanja za Sony Europe. »Veseli nas, da bomo evropskemu trgu nov televizor BRAVIA A1 OLED ponudili že maja.«

Prva implementacija zvočne tehnologije Acoustic Surface

Da bi izkoristil prednosti strukture osvetlitve ozadja OLED, je Sony razvil novo zvočno tehnologijo Acoustic Surface™, ki lahko oddaja zvok neposredno iz zaslona. Zahvaljujoč edinstvenemu dizajnu celoten zaslon obdaja bogat zvok in omogoča popolno poenotenje slike in zvoka, tudi ob straneh, kar pri običajnih televizorjih ni mogoče. V primerjavi s klasičnimi LED zasloni, kjer zvok izvira iz ozadja ali iz strani, A1 zagotavlja fuzijo slike in zvoka, kjer glasovi prihajajo neposredno iz likov, ki govorijo, torej nastajajo neposredno na zaslonu. Skupaj z izjemno širokim kotom gledanja tehnologije OLED serija A1 ponuja neprekosljivo izkušnjo gledanja in poslušanja, ne glede na to, kje se gledalec oziroma poslušalec nahaja.

Edinstven dizajn

Tehnologija Acoustic Surface prinaša najsodobnejši dizajn serije A1 z odpravo običajnih zvočnikov, ki se najpogosteje nahajajo ob strani ali pod televizorjem. Rezultat je edinstvena oblika, pri kateri nič ne odvrača pozornosti od slike.

Neprimerljiv kontrast in jasnost

Nova serija televizorjev BRAVIA A1 OLED 4K HDR TV podpira tehnologijo visokega dinamičnega razpona HDR, ki reproducira dramatični kontrast z bogatimi, sijočimi barvami. Sonyjev napredni slikovni procesor 4K HDR X1 dodatno izboljšuje natančnost barv, kontrast in jasnost ter podpira HDR10, HLG1 in Dolby Vision™1 za ogled čedalje bogatejše knjižnice vsebin HDR. Moč procesorja 4K HDR X1 Extreme prav tako omogoča ogled vsebin, ki niso HDR in ki jih lahko nadgradimo na blizu 4K HDR kakovost, in sicer s pomočjo HDR Remaster tehnologije, ki lahko zazna, analizira in optimizira vsak objekt v sliki z namenom popraviti celoviti kontrast slike. Sonyjeve napredne tehnologije omogočajo boljšo HDR izkušnjo izjemne jasnosti, širokega razpona barv in kontrasta. Zaslon TRILUMINOS™ predvaja večjo paleto barv, Super Bit Mapping™ 4K HDR ustvarja pristno, naravno sliko, procesor zmanjšuje šume in maksimizira jasnost slike, Motionflow™ pa zagotavlja nemoteno, naravno gibanje. Vse naštete Sony tehnologije prinašajo bolj realistično sliko s subtilnimi sencami, izrazitimi globinami barv in dramatičnimi osvetlitvami ter globino črne barve.

Neomejeno razvedrilo z Android™ TV

BRAVIA A1 OLED 4K HDR TV podpira storitev Android TV, ki prinaša filme, TV oddaje in tisoče aplikacij naravnost v domove uporabnikov. To še dodatno lajša gledanje televizije, prenos vsebin in vsakodnevno igro. Ljubitelji televizije lahko uživajo v neskončnem številu oddaj in filmov, ki so na voljo na Google Play™, Netflix, Amazon Video, YouTube in drugih aplikacijah.

Modeli in dobavljivost

Predstavljena modela bosta v Sloveniji na voljo od maja 2017 na izbranih prodajnih mestih po naslednjih priporočenih maloprodajnih cenah:

  • KD-65A1, 65” (64,5” diagonal) 5.799,99 EUR
  • KD-55A1, 55” (54,6” diagonal) 4.199,99 EUR