Sony širi linijo televizorjev 4K HDR s serijo XE70

Sony širi linijo televizorjev 4K HDR s serijo XE70

Serija XE70 zajema zaslone s štirimi velikostmi, ki jih odlikujejo Sonyjeve tehnologije z enim samim namenom – ponuditi vrhunsko kakovost slike 4K z osupljivo osvetlitvijo, barvami in podrobnostmi, ki jih zagotavlja tehnologija visokega dinamičnega razpona (HDR).

4K HDR

Sony napoveduje novo serijo XE70 televizorjev 4K HDR. Najnovejši dodatek k liniji televizorjev omogoča vsakomur, da se potopi v vznemirljiv svet vsebin v 4K HDR – od najljubših filmov do televizijskih programov. Z več kot sto urami novih filmov in legendarnih klasikov, priljubljenih in ekskluzivnih televizijskih serij ter koncertov, ki jih omogočata ponudnika pretočnih vsebin Netflix ali Amazon, so vsebine 4K HDR postale nov standard kakovosti slike za domačo zabavo z nepremagljivimi podrobnostmi, kontrastom in barvami, obenem pa tudi izjemni spekter osvetlitve, ki prekaša vse druge video formate.

Serijo XE70 odlikujejo različne Sonyjeve tehnologije, ki izjemno izkušnjo gledanja zagotavljajo tako, da iz slike 4K HDR izvabijo najboljše in obenem prinašajo nadvse realističen zvok. Ne glede na tip vsebine, ki jo predvajate na XE70, ta izstopa s svojo kristalno čisto jasnostjo zahvaljujoč zmogljivemu slikovnemu procesorju 4K X-Reality™ PRO. Podrobnosti posamezne scene so analizirane, kjer se za vsak delček poišče ujemanje v posebni podatkovni bazi slikovnega gradiva, ki neodvisno preveri teksturo, kontrast, barvo in robove ter tako zagotovi nadvse realistično in naravno sliko. Hitro premikajoče se sekvence, značilne za športne prenose ali akcijske filme, ohranijo podrobnosti in jasnost zahvaljujoč tehnologiji Motionflow™ XR. Ta inovativna tehnologija ustvarja dodatne okvirje, ki jih nato dodaja k prvotnim slikam, medtem pa primerja ključne vizualne elemente zaporednih slik in izračuna tisti delček sekunde manjkajoče akcije v sekvenci slik.

ClearAudio+

Sony je serijo XE70 televizorjev 4K HDR obogatil z ekskluzivno tehnologijo obdelave zvoka. ClearAudio+ nastavlja zvok televizorja in omogoča pristno prostorsko izkušnjo, kjer lahko slišimo glasbo, dialoge in zvočne učinke z odlično jasnostjo in natančnostjo. S tehnologijo Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) se izgubljene frekvenčne komponente obnovijo na naravni zvok, ki da občutek širšega zvočnega spektra, kar pomeni, da ujeti televizijski posnetki ali spletni video posnetki nizke ločljivostjo zvenijo bistveno boljše. Kinematografski zvok S-Force Front Surround pa ustvarja ustrezno glasnost, časovni zamik zvoka in spekter zvočnih valov – zgolj z uporabo levega in desnega zvočnika – za naravno posnemanje tridimenzionalnih zvočnih polj in bogat zvok vrhunske ločljivosti v širšem območju poslušanja.

Sony televizorji iz serije XE70 4K HDR zaznamujejo številne značilnosti, ki zagotavljajo še bolj prijetno gledanje televizije. Vgrajen Wi-Fi omogoča spletni dostop in posledično uživanje v ponudbi filmov ponudnikov pretočnih vsebin Netflix ali Amazon Video, straneh za deljenje video vsebin, kot je YouTube, in dostop do televizijskih vsebin na zahtevo, pa tudi brskanje po spletu s pomočjo vgrajenega brskalnika Opera. Prav tako vam omogoča predvajanje zabavnih vsebin iz brezžičnega domačega omrežja in interneta brez nepotrebnih kablov. Televizor ima na priročnem mestu ob strani nameščena tri USB vrata, ki se lahko uporabljajo za predvajanje digitalnih vsebin, kot so glasba, video posnetki ali fotografije, saj podpira širok spekter kodekov iz kateregakoli USB ključa.

Serijo XE70 odlikuje eleganten in minimalističen dizajn z ozkim zaključnim okvirjem iz aluminija ter pametno rešitvijo za upravljanje kablov. Ta omogoča, da so kabli lepo razporejeni na zadnji strani televizorja in usmerjeni v edinstveno stojalo, kar še doprinaša k urejenemu videzu.

Sonyjeva serija XE70 televizorjev 4K HDR bo v Evropi na voljo julija 2017.