Teodoor – Pametna Ključavnica

Teodoor – Pametna Ključavnica

Danes slovenska ekipa Teodoor na Kickstarter platformi za množično financiranje, predstavlja pametno ključavnico za vhodna vrata. Izdelek uporabniki kontrolirajo prek pametnega telefona, kateri dela na Bluetooth ali Wi-Fi povezavi, je na tržišču pametnih ključavnic najnapredneje zasnovan in se adaptira lahko na najširši nabor ključavnic različne izdelave, poleg ameriških tudi domače evropske. Uporabnikom ključavnic Teodoor prinaša širok spekter nastavitev in kompatibilnost z iOS ali Android napravami.

Kako deluje Teodoor

Teodoor je namenjen pametnemu odklepanju in zaklepanju vrat prek smartphonea. Ko je uporabnik v razdalji 30 metrov od vrat s svojim pametnim telefonom, Teodoor prepozna domačega uporabnika in ko ta stoji v bližini pet metrov od vrat, bo pametno odklenil vhod. Namesto iskanja ključev, posojanja le-teh, bomo lahko prijateljem dovolili dostop prek telefona, s katerim si bodo brez ključa pri sebi odprli vhodna vrata. Pravzaprav ključavnica omogoča tudi odklepanje brez mehanske ročne aktivacije, torej s senzorji kateri zaznajo našo bližino in ključavnici sporočijo naj se odklene sama od sebe. Ključ, katerega še vedno po želji lahko uporabimo pa bo tako postal stvar preteklosti.

Tehnični izdelek ima na trgu že tujo konkurenco, a se slovenski Teodoor ponaša z najnovejšo Bluetooth 5 tehnologijo, uporabniku prijaznimi nastavitvami in najboljšo aplikacijo z natančnejšim pristopom k rešitvam pri odklepanju vrat, kot jih je tržišče ponujalo do sedaj. Aplikacija omogoča nastavitve urnikov, potrjevanja novih uporabnikov, bližine pozicije za odklep in opozori če so vrata nasilno odprta.

Kickstarter

Na Kickstarterju Teodoor ekipa išče zagonska sredstva v višini 90.000$. Izdelek si lahko obeta prvo mesto na tržišču pametnih ključavnic, saj obljublja naprednejše in natančnejše delovanje. Varnosti , ki jo obljublja ekipa je najvišja od drugih ponujenih na trgu, poleg tega pa ga krasita profesionalni design in kompaktnost. Gre za najmanjšo med vsemi pametnimi ključavnicami.

Ekipa Teodoor je mlada in raznolika. Krasijo jih svežina, izkušnje, profesionalnost in strast do dela. Prednosti, s katerimi lažje stopajo na pot uspešnejših startupov v regiji.

“Obstaja veliko pametnih ključavnic na trgu, ki zagotavljajo vstop brez ključa, vendar smo veseli, da lahko prav mi kupcu omogočimo pravo prostoročno odklepanje in zares pametno ključavnico, zagotavljajoč najširši spekter prednosti lastnikom,”je povedal Martin Koterle, direktor Bitnot d.o.o. “Medtem ko je najbolj pomembna stvar, da vas in vašo hišo varuje, je treba pametne ključavnice razvijati tako, da so enostavne za uporabo in pravi tehnološki užitek. Računamo na vso podporo simpatizerjev našega dela, da bi Teodoor vstopil na trg kot se spodobi. Ekipa si še vedno neutrudno prizadeva, da bi bil projekt uspešen, kot je le mogoče.”